Παγοκυβοι σε σακουλες (ΠΑΓΑΚΙΑ)


ΠΑΓΑΚΙΑ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΕΣ - ICE FORCE


Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Τρώτε παγάκια; Έχετε μάλλον αναιμία

Η κόπωση και η αδυναμία είναι γνωστά συμπτώματα της αναιμίας, η οποία προσβάλλει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Ομως η λαχτάρα για πάγο; Είναι δυνατόν να αποτελεί κι αυτή σύμπτωμα;
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», όσο περίεργο κι αν ακούγεται, τα τελευταία χρόνια έχουν δημοσιευθεί στην ιατρική βιβλιογραφία στοιχεία που υποδηλώνουν ότι όντως όσοι αρέσκονται να τρώνε παγάκια συχνά-πυκνά έχουν αναιμία _ και μάλιστα την πιο συνηθισμένη μορφή της, τη σιδηροπενική, η οποία οφείλεται στην έλλειψη σιδήρου από τον οργανισμό.

Οι επιστήμονες δεν καλοκαταλαβαίνουν πως συσχετίζονται τα παγάκια με την αναιμία, αλλά μερικοί εικάζουν ότι η παρορμητική κατανάλωση πάγου _ είναι γνωστή ως παγοφαγία _ καταπραΰνει τη φλεγμονή στο στόμα, η οποία προκαλείται από την ανεπάρκεια του σιδήρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έως τώρα αναφερθεί, υπάρχουν ακραίες περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι είχαν αδιάγνωτη αναιμία και παγοφαγία, καταναλώνοντας σε καθημερινή βάση αρκετές παγοθήκες ή σακούλες με παγάκια _ μία συνήθεια την οποία έκοψαν όταν διαγνώστηκε η αναιμία τους και άρχισαν να παίρνουν συμπληρώματα σιδήρου.

Μελέτες, λ.χ., που έχουν πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Northwestern, έχουν δείξει πως η λαχτάρα για παγάκια αποτελεί συχνή παρενέργεια μιας εγχείρησης για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, κατά την οποία παρακάμπτεται το τμήμα του εντέρου στο οποίο απορροφώνται πιο εύκολα ο σίδηρος και άλλα ιχνοστοιχεία. Στο ένα τρίτο των ασθενών που υποβάλλονται στην εγχείρηση αυτή (είναι γνωστή ως Roux-en-Y), εκδηλώνεται ανεπάρκεια σιδήρου ή βιταμίνης Β12.
Στην επιθεώρηση «Proceedings» της Κλινικής Μάγιο, εξάλλου, δημοσιεύθηκε πριν από δύο χρόνια η περίπτωση μιας 33χρονης γυναίκας, η οποία είχε υποβληθεί στη συγκεκριμένη εγχείρηση και σηκωνόταν στη μέση της νύχτας για να φάει παγάκια. Οταν αποκαταστάθηκαν τα επίπεδα σιδήρου στο αίμα της, η παγοφαγία της εξαφανίστηκε.

Credits: TA NEA

Παγάκια για το αλκοόλ

Έχετε πρόβλημα με το αλκοόλ και δεν ξέρετε πότε να σταματήσετε να πίνετε; Βρίσκεστε έξω με παρέα και φοβάστε να πιείτε μην σας σταματήσει η τροχαία; Κανένα πρόβλημα το πανεπιστήμιο ΜΙΤ φρόντισε για την υγεία σας.

Μια φοιτήτρια δημιούργησε ειδικά παγάκια που μπαίνουν στο ποτό και το παγώνουν (όπως τα κανονικά παγάκια) και ανάλογα την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνουμε τα παγάκια αλλάζουν χρώμα μέσα στο ποτήρι μας.

Τα έξυπνα παγάκια έχουν την ικανότητα να μετρούν τις γουλιές που ο πότης κατεβάζει, καθώς επίσης αναλύουν την ποσότητα αλκοόλ που μπαίνει στο ποτήρι κάθε φορά που το γεμίζουμε, και τον ρυθμό που το ποτήρι αδειάζει.

Πηγή: www.iatropedia.com

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΔΙΑΙΤΑ: Νερό με παγάκια: το έξυπνο κόλπο για να ενισχύσετε τις καύσεις.


Ως γνωστόν, οι διατροφολόγοι συστήνουν την κατανάλωση τουλάχιστον 6-8 ποτηριών νερού την ημέρα ειδικά σε όσους ακολουθούν πρόγραμμα διατροφής, προκειμένου να χάσουν τα περιττά 
κιλά.

Τώρα, ο διάσημος γυμναστής των σταρ Ντέιβιντ Κιρς (David Kirsch) μας προτείνει ένα έξυπνο τρικ, που θα ενισχύσει τις καύσεις και θα συμβάλλει στην απώλεια βάρους.
"Στο εστιατόριο, φροντίστε να έχετε πάντα δίπλα στο πιάτο σας ένα ποτήρι νερό με παγάκια. Πίνοντας νερό καθ' όλη τη διάρκεια του γεύματος, δεν θα σας κάνει μόνο να νιώσετε πλήρεις πιο γρήγορα, αλλά η χαμηλή θερμοκρασία του θα κάνει τον οργανισμό σας να καίει περισσότερες θερμίδες, στην προσπάθειά του να κάνει το νερό πιο ζεστό" εξηγεί ο Κιρς.

Ένα έξυπνο κόλπο, το οποίο μπορείτε να ακολουθήσετε στην καθημερινότητά σας.


Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ανέκδοτο

- Έχεις κάτι να πιούμε;
- Νερό.
- Κάτι πιο σκληρό;
- Παγάκια.

Οι ξανθιές, οι Πόντιοι και το παγάκι

- Γιατί οι πόντιοι σταμάτησαν να φτιάχνουν παγάκια το 1981;
- Πέθανε η γιαγιά που ήξερε τη συνταγή....

- Γιατί οι Πόντιοι βάζουν παγάκια στην κατάψυξη;
- Για να διατηρείται το ψυγείο κρύο....

- Γιατί οι ξανθιές δεν μπορούν να φτιάξουν παγάκια;;;
- Γιατί κανείς δεν τους είπε την συνταγή!!!!!!!!!

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ

Δυο μεθυσμένοι στο μπαρ. Ο ένας εξετάζει το ποτό του με μεγάλη προσοχή, ειδικά το παγάκια μέσα στο ποτήρι και λέει στον άλλον:
- Ρε συ Κώστα, έχεις δει ποτέ παγάκι με μια τρύπα στη μέση;
- Ναι αλλά, λέει ο άλλος. 15 χρόνια είμαι παντρεμένος με ένα τέτοιο.

- Θέλετε να σας πω ένα βρώμικο και κρύο ανέκδοτο;
- Ναι.
- Ένα παγάκι πέφτει στον υπόνομο...

- Γιατί οι Πόντιοι περιμένουν να λιώσει το παγάκι από τον φραπέ τους;
- Γιατί δεν περνά από το καλαμάκι!!!

Πέφτει ένα παγάκι μέσα στην πορτοκαλάδα και της λέει:
- Λιώνω για σένα...
Και η πορτοκαλάδα του απαντά:
- Α, να χαθείς! Κρύε!